HET WEER - Het weekend valt in het water, volgende week ook Weer
Weer

HET WEER - Het weekend valt in het water, volgende week ook

HET WEER - Het weekend valt in het water, volgende week ook

Dit weekend belooft een variabel weerbeeld te brengen over heel België, met vandaag wisselend tot zwaarbewolkte luchten en periodieke buien die vanuit de Noordzee en Nederland het land binnen drijven.

Vooral in de hoge Ardennen kunnen deze buien een winters karakter aannemen, met sneeuwval die mogelijk blijft liggen boven de 400 meter. De temperaturen variëren van 5 graden op de Ardense hoogvlaktes tot ongeveer 11 graden in centraal België, terwijl de noordnoordwestenwind matig tot krachtig waait, vooral aan de kust.

De buiige omstandigheden zetten zich vannacht voort, met winterse neerslag in de Ardennen. De minima dalen tot -1 graad in de Hoge Venen en blijven rond 7 of 8 graden aan zee. Zondagochtend start koud en zwaarbewolkt, met aanhoudende buien aan de kust en in de Ardennen. Later op de dag klaart het op met lokale buien en temperaturen tussen 6 en 12 graden, afhankelijk van de regio.

Maandag begint zonnig, maar bewolking neemt toe vanaf de kust in de loop van de dag. De temperaturen blijven relatief laag, met maxima rond 10 graden in de meeste delen van het land. Dinsdag en woensdag brengen meer bewolking en lichte regen, met soortgelijke temperaturen.

De rest van de week zet deze trend voort, waarbij vrijdag een lichte temperatuurstijging verwacht wordt door zuidelijke winden, gevolgd door regen later op de dag.

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws