KMI komt met zeer slecht nieuws: "Al zeker tot dan krijgen we elke dag regen" Weer
Weer

KMI komt met zeer slecht nieuws: "Al zeker tot dan krijgen we elke dag regen"

KMI komt met zeer slecht nieuws: "Al zeker tot dan krijgen we elke dag regen"

Na de winterpret van afgelopen weekend, krijgen we opnieuw zeer wisselvallig herfstweer. Dat meldt het KMI.

"Dinsdag wordt een grijze dag met steeds perioden van regen of buien. In de Ardennen is de neerslag nog winters van karakter. Over het westen en het noordwesten valt er minder neerslag. De maxima liggen rond de 6 graden."

"Woensdag is het in de meeste streken eerst zwaarbewolkt. In de loop van de namiddag worden de opklaringen breder vanaf het westen en neemt de buienneiging af. De maxima schommelen tussen 0 of 1 graad in de Hoge Venen en 7 of 8 graden aan zee. Aan de kust is de noordwestenwind aanvankelijk nog vrij krachtig, met pieken tot 50 km per uur. Woensdagnacht schommelen de temperaturen rond of iets beneden het vriespunt en is er kans op vorst aan de grond."

"Donderdag blijft het overwegend droog met soms opklaringen. In de Ardennen verwachten we eerst lage wolken of mistbanken (eventueel aanvriezend). In de namiddag neemt de hoge bewolking toe en donderdagavond of -nacht gaat het regenen vanaf het westen (in de Ardennen kan er daarbij aanvankelijk nog sneeuw vallen). De maxima liggen tussen 0 of 1 graad in de Hoge Venen en 4 of 5 graden in Laag- en Midden-België. De wind is matig tot soms vrij krachtig uit zuidoostelijke richtingen."

"Vrijdagochtend verlaat de neerslagzone ons land via het oosten. Daarna kan er nog wat lichte neerslag vallen, vooral dan op de Ardense hoogten. Het blijft vaak zwaarbewolkt. Het wordt zachter met maxima van 1 à 2 graden in de Hoge Venen tot 8 of 9 graden over het westen. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest."

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws