VRT-weerman Bram Verbruggen ziet temperatuur nog meer stijgen volgende week: "Heel mooie vooruitzichten"

230907bramverbruggenvrt
Vandaag en dit weekend krijgen we opnieuw stralend nazomerweer. En ook over volgende week heeft VRT-weerman Bram Verbruggen alleen maar goed nieuws te melden.
"Een hogeluchtdrukgebied zal ons weer blijven domineren de komende dagen. Voor vandaag en het weekend ziet het er dus heel mooi uit. Met ook een aanvoer vanuit het zuid-oosten, dat wil zeggen dat het ook wat warmer zal worden", steekt Bram Verbruggen van wal.
"Op de meeste plaatsen halen we vandaag 20 graden en misschien zelfs wat meer, met hoge wolkenvelden, maar vooral ook veel zon. En dan mogen we nog een jasje uitdoen op zaterdag. We krijgen dan 22 graden, met heel zonnig weer en niet al te veel wind."

Temperatuur stijgt nog meer

"Ook zondag ziet er heel mooi uit bij 22 graden, met een afwisseling van zon en wolken. Op maandag starten we nog zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. En tegen de avond wordt het zwaarbewolkt met kans op een paar druppels. Het blijft zacht met 21 graden."
"En dat is ook nog het geval de dagen erna. We zitten nog altijd in heel mooi nazomer, en we zijn tegen dan al bijna midden oktober. Zowel dinsdag als woensdag houden we het droog, met zon en wolkenvelden bij temperaturen van om en bij de 23 à 24 graden. Dat zijn heel mooie vooruitzichten", besluit de VRT-weerman.