Bondscoach De Ketele verbaast Robbe Ghys met oog op Parijs: “Harde keuzes” Wielrennen
Wielrennen

Bondscoach De Ketele verbaast Robbe Ghys met oog op Parijs: “Harde keuzes”

Bondscoach De Ketele verbaast Robbe Ghys met oog op Parijs: “Harde keuzes”

Deze week wordt de Zesdaagse van Gent afgewerkt. Robbe Ghys is daar één van de absolute publiekstrekkers.

Bij Het Laatste Nieuws nam bondscoach Kenny De Ketele het woord. Hij had het onder meer over de Olympische Spelen: “Voor Parijs gaan we ons bij de mannen normaal gezien kwalificeren voor de ploegenachtervolging, de ploegkoers en het omnium. Het jammere is dat we uit een groep van 16 jongens er maar vier mogen selecteren, plus één reserve.”

En dat is best een moeilijke puzzel: “ Maar welke discipline geven we prioriteit? Niet iedereen is in alles even goed. Robbe (Ghys, red.) is bijvoorbeeld top in de ploegkoers, maar rijdt nooit de achtervolging. Gaan we dan voor het sterkste kwartet in de ploegenachtervolging, omdat we geloven dat die jonge groep medaillekandidaat zal zijn in Los Angeles 2028?”

“Of gaan we vol voor de sterkste combinatie in de ploegkoers, de discipline waarin België traditioneel het best is?” , sluit De Ketele af. De kans bestaat dus dat Ghys níet aanwezig zal zijn in Parijs: “Ik weet het antwoord nog niet. Het worden harde keuzes, maar ik klaag niet: het is een luxeprobleem!”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws