Bruyneel duidt Lefevere aan als hoofdreden voor ineenstorting Evenepoel: “Dáár schort het!” Wielrennen
Wielrennen

Bruyneel duidt Lefevere aan als hoofdreden voor ineenstorting Evenepoel: “Dáár schort het!”

Bruyneel duidt Lefevere aan als hoofdreden voor ineenstorting Evenepoel: “Dáár schort het!”

Johan Bruyneel heeft een zéér omstreden achtergrond in het wielrennen. Voor zijn betrekkingen bij Lance Armstrong zijn dopingschandaal werd hij in 2018 levenslang geschorst uit de sportwereld.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij zijn recht op de vrijheid van meningsuiting kwijt is. Bij de podcast The Move probeerde hij de vraag te beantwoorden of Evenepoel ooit nog een grote ronde kan winnen: “Alle groten rondes zijn anders. Maar je kunt zeggen dat de concurrentie vorig jaar veel minder sterk was dan dit jaar… ”

Volgens Bruyneel moet er vooral binnen de ploeg iets veranderen: “Er moet heel serieus naar de planning voor zijn seizoen gekeken worden. En naar de manier waarop hij met emoties omgaat, in de beide uitersten. Of het fysiek of mentaal is, je verspilt energie.”

“Als ploegleider moet je je renners vooral goed leren kennen. Als standaard moet je altijd op de rem gaan staan, in welke situatie dan ook. Mijn grootste taak was een veilige omgeving creëren rond de renners en hen het gevoel geven dat alles onder controle is.” En dat is bij Soudal Quick-Step toch de taak van Patrick Lefevere: “Daar schort het volgens mij wat aan bij zijn ploeg!”

Populair

Laatste nieuws