Cavendish drukt door en zet Tour-ambities énorm veel kracht bij met ‘droomversterking’ Wielrennen
Wielrennen

Cavendish drukt door en zet Tour-ambities énorm veel kracht bij met ‘droomversterking’

Cavendish drukt door en zet Tour-ambities énorm veel kracht bij met ‘droomversterking’

Mark Cavendish heeft onlangs besloten om er nog een jaartje bij te doen. Met Astana wil hij komende zomer alleen recordhouder worden qua etappezeges in de Tour de France.

En daarvoor is alle hulp natuurlijk welgekomen. De Kazachse wielerformatie trok eerder deze winter lead-outman Michael Morkov al aan. Dinsdag pakte ze uit met het nieuws dat ook Mark Renshaw - jarenlang de droomlead-out van Cav - zich verbonden heeft aan Astana.

Hij tekende - net als Cavendish - een overeenkomst voor één seizoen, maar Renshaw zal natuurlijk niet op de fiets kruipen om de Manx Missile bij te staan. De Australiër vervulde vorig seizoen al de rol van ‘sprint-expert’ tijdens de Tour en zal dat dit jaar opnieuw doen, maar dan voor een volledig seizoen.

“Na mijn rol daar wist ik dat ik meer wil betekenen voor de ploeg, door jonge talenten te helpen om overwinningen na te streven in de grootste wedstrijden ter wereld. We hebben grote doelen te vervullen en ik kan niet wachten om daarmee aan de slag te gaan”, deelde hij mee in een persbericht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws