Eddy Merckx zet Remco Evenepoel keihard op zijn plaats: "Stop daarmee, Remco" Wielrennen
Wielrennen

Eddy Merckx zet Remco Evenepoel keihard op zijn plaats: "Stop daarmee, Remco"

Eddy Merckx zet Remco Evenepoel keihard op zijn plaats: "Stop daarmee, Remco"

Eddy Merckx won in zijn rijkgevulde carrière 5 keer de Ronde van Italië en is dus een ervaringsdeskundige op het vlak van de Giro. Binnenkort maakte zijn troonopvolger, Remco Evenepoel, zijn debuut in de Giro. Merckx geeft tips aan Evenepoel, maar waarschuwt hem ook.

Tijdens de uitzending van Luik-Bastenaken-Luik werd Eddy Merckx geïnterviewd door RTBF. Een belangrijk gespreksonderwerp: Remco Evenepoel. Over een kleine 2 weken maakt de kleine Vlaams-Brabander zijn debuut in een grote ronde. Met een jaar vertraging, door corona en zijn val in Lombardije.

Eddy Merckx maant aan tot voorzichtigheid. De Giro winnen zal er nog niet inzitten volgens De Kannibaal: "Neen, dat zal dit jaar niet lukken. Het zou beter zijn dat hij wat discreet is voor de koers en laat zien wat hij kan met zijn benen."

Media

"Hij heeft geweldige kwaliteiten", vervolgt Merckx. "Maar dat laten zien in competitie, dat is iets anders. Daarom moet hij niet te veel praten voor de koers. Het is veel beter dat hij zijn goede benen laat zien in de wedstrijd dan in de media. Hij praat soms te veel, daar moet hij mee stoppen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws