Lefevere doet alle wenkbrauwen fronsen met bedenkelijke aanwinst Wielrennen
Wielrennen

Lefevere doet alle wenkbrauwen fronsen met bedenkelijke aanwinst

Lefevere doet alle wenkbrauwen fronsen met bedenkelijke aanwinst

Patrick Lefevere moet ieder jaar ferm sleutelen aan zijn selectie. Donderdag stelde hij de 27ste renner voor volgend seizoen voor.

En dat is toch best een opvallende naam. De 29-jarige Gianni Moscon heeft namelijk een overeenkomst voor één seizoen ondertekend. Moscon reed de afgelopen seizoen bij Astana en is een renner met een stevige reputatie.

Voormalig Belgisch kampioen Jens Debusschere herinnert zich Moscon vooral van Kuurne-Brussel-Kuurne in 2020. Na een stevige valpartij in het peloton besloot Moscon zijn fiets van bijzonder dicht tegen Debusschere te gooien.

Drie jaar eerder - in 2017 - werd Moscon ook al geschorst door zijn toenmalige ploeg Team Sky na zich racistisch uit te laten richting Kevin Reza, de Fransman met Afrikaanse origine die toen voor FDJ reed. Het is dan ook niet onbegrijpelijk dat deze ‘aanwinst’ heel wat wenkbrauwen doet fronsen.

Evenepoel

Na het vastleggen van Moscon zijn er nog drie plekjes over bij Soudal Quick-Step, al moéten die natuurlijk niet allemaal ingevuld worden. Remco Evenepoel zal allicht hopen op nog een versterking voor in het hooggebergte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws