Lefevere trekt oogappel Evenepoel plots in twijfel: “Dat had ik liever gehad…” Wielrennen
Wielrennen

Lefevere trekt oogappel Evenepoel plots in twijfel: “Dat had ik liever gehad…”

Lefevere trekt oogappel Evenepoel plots in twijfel: “Dat had ik liever gehad…”

Remco Evenepoel heeft weer een mooi koersjaar achter de rug. Hij won geen grote ronde, maar kroonde zich wel tot wereldkampioen tijdrijden, naast tal van andere overwinningen.

Evenepoel wil volgend jaar een nieuwe stap zetten en trekt daarvoor naar de Tour. Bij La Dernière Heure had Patrick Lefevere over zijn kopman. Vooral de Giro ziet hij als een - door overmacht - gemiste kans: “Ik denk dat hij zonder die ziekte had kunnen schitteren.”

“Hij was echt in topvorm, ik geef hem een acht op tien”, aldus de Soudal Quick-Step leider. Maar in de Vuelta kon hij hetzelfde niveau niet brengen. Hij verloor meer dan 20 minuten richting de Tourmalet: “Remco heeft veel gekoerst dit jaar… ”

“Hij heeft waarschijnlijk niet genoeg tijd genomen om te herstellen van zijn Covid-besmetting”, gaat Lefevere verder. “Daardoor hebben we nog steeds twijfels over het exacte niveau dat hij kan bereiken in de Tour de France tegen jongens als Vingegaard en Pogacar.”

Twijfel

Lefevere trekt Evenepoel zijn capaciteiten dus toch nog in twijfel: “We hadden liever gehad dat hij zich drie weken lang kon uitleven in de Giro alvorens de Tour de France te ontdekken. Maar door al die tegenslagen dit jaar moet hij meteen zichzelf ontdekken in de Tour.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws