Mathieu van der Poel maakt zich bedenking: “Dat is altíjd zo als je Mathieu van der Poel heet” Wielrennen
Wielrennen

Mathieu van der Poel maakt zich bedenking: “Dat is altíjd zo als je Mathieu van der Poel heet”

Mathieu van der Poel maakt zich bedenking: “Dat is altíjd zo als je Mathieu van der Poel heet”

Nog twee keer slapen en Mathieu van der Poel duikt opnieuw het veld in. Een blessure aan de knie hield hem iets langer aan de kant dan voorzien. Mathieu zag hoe zijn eeuwige concurrent Wout van Aert alvast als een wervelwind van start ging.

“Wout is in goede vorm. Het was voor mij geen verrassing dat hij onmiddellijk voorin meedeed en ook won”, zegt Mathieu in Het Nieuwsblad. “Maar de manier waarop hij het deed, was toch behoorlijk indrukwekkend. Het was mooi om zien. Ik denk dat hij sterker is dan ooit. Al kan je dat beter inschatten als je ertussen zit.”

Voelt hij dan geen extra druk op zijn schouders om meteen bij de top aan te sluiten? “Druk is er altijd als je Mathieu van der Poel heet”, klinkt het. “Ik weet het niet. Had Wout er niet zo bovenuit gestoken, dan had ik verwacht dat ik meteen had kunnen meedoen voor de zege. Maar de manier waarop hij aan de winter is begonnen, is toch straffer dan verwacht. Zeker als je ziet hoe ver hij soms wegrijdt van de tegenstand.”

“Ik weet niet of ik nu al de benen heb om hem te volgen, maar ik ga wel proberen om het duel aan te gaan. Misschien verras ik mezelf wel. Is dat niet het geval, dan probeer ik bij de groep achter Wout te blijven.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws