Na 27ste plaats in Niel: Ploegleider verklaart slechte vorm van Thibau Nys Wielrennen
Wielrennen

Na 27ste plaats in Niel: Ploegleider verklaart slechte vorm van Thibau Nys

Na 27ste plaats in Niel: Ploegleider verklaart slechte vorm van Thibau Nys

Thibau Nys heeft zondag zijn fiets aan de haak laten hangen. De jonge veldrijder heeft na het EK beslist om zijn koersagenda wat minder op te vullen.

Hij liet de Wereldbakermanche in Dendermonde dus links liggen, maar zaterdag kwam hij wel in actie in Niel. De Jaarmarktcross werd weliswaar geen succes voor Nys, die als 27ste - op meer dan zeven minuten van Iserbyt - over de lijn bolde.

Ploegleider Eric Braes probeerde bij Het Nieuwsblad de mindere vorm van Nys - die ook moest opgeven op het EK - te verklaren: “Volgens mij heeft het vooral met zijn trainingsvolume richting het EK te maken. Ik denk dat hij nu misschien wat over zijn piek is."

“Volgens mij heeft hij nu echt rust nodig. Het is misschien ook een klein beetje de terugval is van de sterke seizoenstart”, aldus Braes. “Hij is nog jong en dan gaat het niet elke week goed. Hij heeft dit seizoen al meer laten zien dan wij allemaal hadden gehoopt en gedacht!”

Vervolg van seizoen

Wat staat er de komende weken - naast crossen - dan nog op het programma voor Nys?: “We gaan nu alles rustig te bekijken. We moeten volgende weken stap voor stap evalueren en zien wat er mogelijk is en waar we dan de volgende piek gaan leggen!”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws