Nieuwe ontgoocheling?: Thibau Nys doet fans opschrikken met zéér bijzonder nieuws Wielrennen
Wielrennen

Nieuwe ontgoocheling?: Thibau Nys doet fans opschrikken met zéér bijzonder nieuws

Nieuwe ontgoocheling?: Thibau Nys doet fans opschrikken met zéér bijzonder nieuws

Thibau Nys is na zijn fantastisch seizoensbegin in het veld wat weggedeemsterd. Hij werkt momenteel een stage af in Spanje met Lidl-Trek.

Na het crossseizoen zal hij zich weer focussen op de weg. Daar staan geen Vlaamse klassiekers op de planning, dat onthulde hij bij GCN: “Het klassieke voorjaar gaan we niet doen, misschien het jaar erop.” Maar vergis je niet, de Vlaamse klassiekers zijn écht wel zijn favoriete koersen.

“De Ardennenklassiekers spreken mij wel echt aan, al ligt mijn hart in de Vlaamse klassiekers, zonder twijfel. Ik denk dat ik eerder een type ben dat meer naar de Ardennen neigt, dan in Vlaanderen”, verklaart de jonge Nys. “Al won Pogacar ook De Ronde, al was dat ook genetisch bepaald.”

Maar welke koersen staan er dan wel op zijn planning? De Giro?: “De kans is groot dat ik niet zal gaan. Maar ik zal wel de hele voorbereiding doen met de ploeg, ook met hoogtestage.” Hij gaat wel naar de Ronde van Romandië: “Dat is kortdag op de Giro, maar als ik daar goed ben, zou ik eerder uit kunnen stappen om naar Italië te gaan!” Afwachten maar…

Populair

Laatste nieuws