Ploegleider Roodhooft doet schokkende onthulling: ‘Dán stopt Mathieu van der Poel definitief met koersen’

230902mathieuvanderpoel
Kwantitatief heeft Mathieu van der Poel er geen boerenjaar opzitten, maar kwalitatief zéker wel. Hij won dit seizoen ‘maar’ vijf koersen, maar daar zaten wel het WK, Parijs-Roubaix én Milaan-San Remo bij. Allemaal wedstrijden die nog niet op zijn palmares stonden.
Bij Het Nieuwsblad gaf Alpecin-Deceuninck ploegleider Christoph Roodhooft een uitgebreid interview over zijn poulain. De familie Roodhooft werkt al jarenlang samen met Van der Poel: “Daarbij waken we ook over zijn mentale welzijn. Hij is nu 28: een cruciale fase in zijn carrière.”
“Kom je die goed door, dan kan je nog makkelijk een aantal jaren voort koersen op hoog niveau. Maar je ziet toptalenten - rond hun dertigste - vaak wegdeemsteren”, gaat hij verder. Peter Sagan is daar natuurlijk een perfect voorbeeld van. “Wij doen er alles aan om dat te voorkomen!”
“Want zomaar wat anoniem meefietsen, dat zit niet in zijn karakter. Ofwel doet hij verder op de juiste manier, ofwel doet hij níet verder”, onthult hij wanneer de wereldkampioen zal stoppen. Roodhooft beseft dat de mentale belasting van de renners hoog is: “Omdat ze veel minder koersen, maar wel even vaak op de fiets zitten…"

Doelen

“Binnen heel die nieuwe aanpak — hoogtestages, strikt omgaan met voeding, ... — is het aan ons om het mentale welzijn te waarborgen. Koersen is toewerken naar doelen, proberen goed te zijn op het juiste moment en dat op een gezonde manier”, sluit de ploegleider van de Belgische wielerformatie af.