Plugge reageert op dopinggeval bij Visma-LAB: “Vervuild supplement” Wielrennen
Wielrennen

Plugge reageert op dopinggeval bij Visma-LAB: “Vervuild supplement”

Plugge reageert op dopinggeval bij Visma-LAB: “Vervuild supplement”

Michel Hessmann werd vorig seizoen door Jumbo-Visma (nu Visma-Lease a Bike) op non-acitef gezet na een positieve dopingtest.

Er werden buiten competitie sporen van een ‘plaspil’ - een vochtafdrijvend middel - gevonden bij Hessmann. In Duitsland is dat een strafrechtelijk vergrijp, waardoor de zaak momenteel behandeld wordt door het Duitse Openbare Ministerie.

Richard Plugge liet zich bij RadioCycling onlangs uit over het verhaal: “Het kost veel tijd… De A-staal en de B-staal waren positief. Nu is het aan de NADA, de Duitse dopingautoriteit. Zij moeten beslissen of er een schorsing zal komen.”

“Wij wachten daar nog steeds op. Voor de renner zelf, op een persoonlijk niveau, is het natuurlijk heel frustrerend dat het zo lang duurt. Maar ja, we moeten wachten op die procedures”, verklaart de teammanager van de Nederlandse wielerformatie.

Vervuild

Hessmann zou weliswaar niet de intentie hebben gehad om verboden middelen te gebruiken: “Het lijkt een vervuiling te zijn geweest. Maar ik heb daar geen zekerheid over. Dat kan dus ook nog wat tijd kosten, want hij zal zich dan moeten verdedigen. het kan lang duren voordat er een definitief oordeel is… "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws