Shock door het peloton: ‘Profteam betrapt op systematisch dopinggebruik’ Wielrennen
Wielrennen

Shock door het peloton: ‘Profteam betrapt op systematisch dopinggebruik’

Shock door het peloton: ‘Profteam betrapt op systematisch dopinggebruik’

Het wielrenner wordt doorheen zijn geschiedenis steevast in één adem genoemd met doping. Maar de laatste jaren lijkt de sport properder dan ooit tevoren.

Maandag is er in Spanje weliswaar een bom ontploft. Het Spaanse Caja Rujal-team wordt door de Guardia Civil genoemd in de dopingzaak rond dokter Maynar. De dokter die ook gelinkt wordt aan Miguel Angel Lopez, de Colombiaan die vlak voor de Giro van 2022 geschorst werd voor het bezit van verboden middelen.

Er zouden WhatsApp-berichten onderschept zijn tussen de dopingdokter en één van de teammangers. Eén van de berichten klonk naar verluidt als volgt: “Breng de renners binnen zonder dat de dokter erachter komt en wij doen het werk.”

Onder meer Olruis Aular - die dit jaar nog tweede werd in een Vuelta-etappe - wordt beticht van het gebruik van verboden middelen. Manager Juanma Hernandez zou verantwoordelijk zijn voor de contacten tussen de renners en de dokter. De ploeg zelf gaat alvast juridische stappen ondernemen en beweert dat de betichtingen leugens zijn. Wordt vervolgd…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws