Vergiftigd: ‘Déze Belgen kunnen Remco Evenepoel opvolgen in de Ronde van Spanje' Wielrennen
Wielrennen

Vergiftigd: ‘Déze Belgen kunnen Remco Evenepoel opvolgen in de Ronde van Spanje'

Vergiftigd: ‘Déze Belgen kunnen Remco Evenepoel opvolgen in de Ronde van Spanje'

Remco Evenepoel sloeg in de derde rit van de Ronde van Spanje al toe. Hij pakte niet alleen de ritwinst, maar ook meteen de rode trui.

En dat is eigenlijk een vergiftigd geschenk, want dat betekent dat Soudal Quick-Step de Vuelta al moet dragen. Dat willen ze liever niet en vandaag (donderdag) is de ideale gelegenheid om de trui (tijdelijk) van de hand te doen.

Er zijn een hoop renners die in aanmerking komen voor die eer. Daarbij ook twee Belgen. Allereerst is er Cian Uijtdebroeks, het klimtalent van Bora-Hansgrohe dat iets meer dan een halve minuut achterstand telt op Remco.

Cian heeft al aangegeven dat hij de trui graag wil overnemen. Mogelijk zien we hem straks dus in de vlucht. Maar Uijtdebroeks is niet de enige Belg die kans maakt om de nieuwe leider in de Ronde van Spanje te worden.

Cras

Ook Steff Cras komt nog in aanmerking om Evenepoel op te volgen. De klimmer van TotalEnergies telt momenteel iets meer dan een minuut achterstand op de leider. Cras zou volgens Sporza met het pakken van de rode trui de grote teleurstelling van zijn opgave in de Tour in één klap doorspoelen. Spannend!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws