Vrouw Oumi ziet Evenepoel vernederd worden: Belgische kampioen schaamt zich diep Wielrennen
Wielrennen

Vrouw Oumi ziet Evenepoel vernederd worden: Belgische kampioen schaamt zich diep

Vrouw Oumi ziet Evenepoel vernederd worden: Belgische kampioen schaamt zich diep

In de Ronde van Spanje liet Remco Evenepoel zaterdag - daags nadat hij fameus door het ijs zakte - zien dat hij een echte kampioen is. Hij won de etappe, maar ei zo na was hij vrijdag al uit de Vuelta gestapt.

Verzorger David Geeroms getuigde dat de de instorting hard aankwam bij Evenepoel zelf: “Ik zie hem nog zijn vestje van Belgisch kampioen aantrekken op de Tourmalet terwijl de podiumceremonie zo goed als achter de rug was. Een kampioen als Remco schaamde zich op zo'n moment voor de vernedering die hij daar onderging.”

Het waren ploegleider Klaas Lodewyck en vrouwlief Oumi die hem uiteindelijk wisten te overhalen om zaterdag tóch terug op de fiets te stappen. Dat onthulde Remco zelf bij Het Nieuwsblad: “Ik zag het vrijdagavond echt niet meer zitten. Mijn familie, de staf en de renners praatten op me in… ”

“Maar vooral Oumi en Klaas waren de belangrijkste mensen die me deden inzien dat ik geen seconde bij de pakken mocht blijven zitten. Ondanks het gepieker, ondanks de rotnacht. Oumi zei dat kampioenen altijd met de pedalen antwoorden. ‘En als je het doet, doe het voor mij!’” De rest is inmiddels geschiedenis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws