Wout van Aert verveelt zich in volle finale en doet dan dit: “Ik kon het niet geloven!” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert verveelt zich in volle finale en doet dan dit: “Ik kon het niet geloven!”

Wout van Aert verveelt zich in volle finale en doet dan dit: “Ik kon het niet geloven!”

Wout van Aert heeft in de Ronde van Groot-Brittannië ferm uitgehaald. Hij reed in de laatste kilometer van etappe vijf weg nadat Olav Kooij het gat liet vallen en won de rit met drie seconden voorsprong.

Na zijn overwinning liet hij in het flashinterview weten dat het een vooropgezet plan was: “Het begon als een grap toen we in het routeboek keken, maar daarna begon iedereen er serieus over na te denken. Het bleek niet zo’n slecht plan te zijn. Als er iemand zou reageren, dan zou het peloton op een lint worden getrokken.”

“En dan zou Olav nog steeds kans maken op de ritzege”, aldus Van Aert. Maar was voor de sprint gaan geen grotere garantie op succes?: “Koers kan soms saai zijn, daarom is het ook wel eens leuk om de boel wat spannender te maken.” Vier sprintzeges voor Kooij was dus ook voor de Jumbo-mannen wat vervelend aan het worden.

“Ik kon het niet geloven toen ik achterom keek en zag dat ik een groot gat had. Dit is een heel speciale overwinning voor me. Het is altijd tricky om zo’n plan te maken, maar het is perfect uitgevoerd”, sluit hij af. “Drie seconden is trouwens een groot gat in het algemeen klassement. Hier zijn geen bonificaties, dus ik moet al gelost worden om de trui te verliezen.”

Populair

Laatste nieuws