Zeer slecht nieuws over Zdenek Stybar (37): “Het gaat slecht” Wielrennen
Wielrennen

Zeer slecht nieuws over Zdenek Stybar (37): “Het gaat slecht”

Zeer slecht nieuws over Zdenek Stybar (37): “Het gaat slecht”

Zdenek Stybar is een naam die iedere Belgische wielerfan kent. De Tsjech werd meermaals wereldkampioen veldrijden en liet nadien ook mooie uitslagen optekenen op de weg.

Maar de laatste jaren gaat het niet meer zo goed met Stybar. Hij gaf een uitgebreid interview aan In de Leiderstrui: “Hoe het met me gaat? Slecht… Ik heb een operatie aan mijn slagader gehad, waarna ik vier maanden niet heb kunnen koersen. En daarna kreeg ik Covid.”

“Toen heb ik weer drie weken niet kunnen trainen”, vertelt hij over zijn lijdensweg. “Het was telkens één dag trainen, één dag rust. De conditie is dus gewoon gigantisch slecht… Het is jammer, maar soms loopt het zo. Dat heb je niet in de hand.” Maar wat brengt de toekomst voor Stybar?

“Ik ga binnenkort beslissen wat ik met de crosswinter wil doen. Ik zou het wel graag willen, want het WK is in Tabor. Dat zou een mooi hoofddoel zijn!” Eind 2024 loopt zijn contract bij Jayco-Alula af. Zekerheid over zijn toekomst heeft hij dan ook nog niet.

Einde carrière?

“Mijn contract loopt af en het gaat heel moeilijk worden. Deze situatie helpt mij niet echt. Ik zou graag nog een resultaat rijden en dat ga ik ook nog proberen, dus ik blijf vechten. Maar het is lastig”, verklaart de sympathieke Tsjech. De tijd zal dus moeten uitwijzen waar zijn toekomst ligt.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws