Peter over zijn vertrek uit ‘Big Brother’: “Ik ben erg geschrokken van Grace” Binnenland
Binnenland

Peter over zijn vertrek uit ‘Big Brother’: “Ik ben erg geschrokken van Grace”

Peter over zijn vertrek uit ‘Big Brother’: “Ik ben erg geschrokken van Grace”

Game over voor Peter. Hij moest afgelopen zaterdag het ‘Big Brother’-huis verlaten. Daarbij is hij naar eigen zeggen geschrokken van een aantal personen.

Wekenlang probeerde Peter het beste van zichzelf te geven in ‘Big Brother’. Toch mochten zijn inspanningen niet baten. In een interview aan onze redactie blikt hij terug op zijn deelname en kunnen we een kijkje nemen in zijn gedachtegang over een aantal bewoners.

Had je verwacht dat je het huis zou moeten verlaten?

“Op de dag zelf had ik wel een vermoeden. Ik dacht: ‘Dit wordt mijn laatste dag.’ Het spel kon natuurlijk nog anders gespeeld worden, dat weet je uiteraard niet. Toch voelde ik aan dat ze me eruit wilden. Het publiek had gekozen voor Salar en van Nawel had ik het sowieso niet kunnen halen, want zij is veel te sterk in de buitenwereld.”

Ben je ervan geschrokken dat Tobias jou genomineerd heeft?

“Eigenlijk wel, want met Tobias had ik wel een goede band, maar hij heeft zich gewoon een beetje laten misleiden door Kristof. Kristof is het brein en je hebt dan de volgers natuurlijk.”

Je hebt eerder aangegeven dat je Kristof oneerlijk vindt. Kun je enkele concrete voorbeelden geven van zaken die hij heeft gezegd of gedaan?

“Kristof is iemand die het je laat weten, maar hij verontschuldigt zich altijd. Hij laat het altijd wat afzwakken. Je krijgt nooit de kans om eens goed tegen hem in te gaan. Hij geeft zijn daden in zijn excuses altijd een positieve kwinkslag.”

“In de gouden kamer zat ik met Kristof in het groepje, en ik moet toegeven: hij heeft dat toen goed bedacht. Kristof wil het spel spelen en wil het spel winnen natuurlijk. Met Tobias en Salar, waar hij het meest contact mee had, denk ik wel dat hij het tactisch aan het spelen is, zeker van in het begin.”

“Salar is daar meteen mee ingegaan, maar die gaat daar natuurlijk de weerslag van krijgen, denk ik. Ofwel moet hij zich herpakken.”

Wat vond je van Kristofs reactie tijdens het spel met de zogenaamde drie immuniteitspinnen?

“Ik had die prank gedaan en hij vond dat geweldig. ‘Dat ik daar zelf niet opgekomen ben’, zei hij. Dus hij was erg enthousiast. Maar het is toen allemaal heel gewoon begonnen als een grap. Hij heeft ook in de gameroom meteen tegen de anderen gezegd: ‘Dat zijn geen immuniteitspinnen. Dat zijn wasmunten.’ Dat beeld heb ik gisteren gezien. En toen is het spel begonnen.”

“Het was zeker mijn bedoeling niet om het zo te laten escaleren, zeker niet naar de anderen toe. Maar achteraf denk je: ‘Tja, het was een goede grap.’”

Kristof is toen wel boos geworden op Leroy.

“Ja, maar hij wou Leroy er dan ook uit. Kristof en Leroy, tja, dat was geen match. Hij wist dat Leroy hem niet moest. Leroy vond Kristof een achterbaks iemand. Hij gaf dat ook aan met heel veel woorden. Ik zei dan altijd: ‘Pas op met wat je zegt. Je bent hier niet alleen. Mensen luisteren mee.’”

“Kristof wist dat natuurlijk, dus hij is daar tegenin gegaan. Kristof heeft zijn zwakte laten zien in de gameroom en heeft zich kwaad gemaakt. Hij wil dat niet, maar dat is spontaan gekomen. Hij weet op dat moment dat hij zich in een zwakke positie bevindt als hij dat doet.”

“Ik denk dat dat ook de reden is waarom hij me genomineerd heeft. Hij wou mij er enerzijds niet uit, maar hij wou Salar een beetje veiligstellen natuurlijk. Dat is althans wat ik vernomen heb. Of dat zo is, dat laat ik in het midden. Kristof heeft twee gezichten, dus ik weet niet welk gezicht ik moet geloven.”

Denk je dat je prank ook tot jouw vertrek heeft bijgedragen?

“Ik dacht dat de groene kamer mij genomineerd had omdat ze een beetje boos waren om die uitspraak. Maar dat was dus niet het geval. Nawel heeft dat ook ontkend. Ze zei: ‘Niemand heeft op je gestemd. Het is de gouden kamer.’ Ik heb zes stemmen gekregen op mijn naam, en ik vind het erg vreemd.”

“Ik heb enkel de laatste uitzending bekeken, en ik ben erg geschrokken van Grace. Ze gaf me drie dagen geen oogcontact en meed me als de pest. Toen voelde ik wel dat er iets gaande was. En Kristof heeft twee gezichten. Hij kan goed met je lachen en je behandelen als een maatje die je af en toe eens een schouderklopje geeft, maar dat is het spel spelen.”

“Salar daarentegen lijkt op het eerste gezicht een speelvogel, maar is altijd correct naar me toe geweest en heeft me ook aangekeken. Achteraf gezien denk je wel: ‘Ok, jij speelt het spel natuurlijk ook.’ En uiteraard spelen we allemaal een spel, want daar draait het uiteindelijk om. Kristof heeft natuurlijk een kans gekregen met de prank, want anders zou hij genomineerd zijn.”

Had je een beste maatje in het huis?

“Dimitri was wel altijd mijn maatje. Wij kookten en lachten samen, en ik vond hem een heel lieve jongen. Helaas was hij nu niet meer aanwezig in het huis.”

“In het begin was Kristof mijn maatje, maar na verloop van tijd zwakte dat erg af. Die jonge gasten blijven altijd samen met z’n drieën. Vera was er dan ook bij. Zij liep erbij om erbij te horen.”

“Met Grace had ik ook minder contact. Ik merkte ook dat zij wat afstandelijker was, maar zij had haar speelgoedje Tobias. Ik had wel wat contacten, maar niet om te zeggen dat ik heel close was met iemand.”

Leroy werd aangesproken op zijn gedrag, wat volgens ‘Big Brother’ grensoverschrijdend was. Dat moment werd ook door de media bekendgemaakt. Hoe sta jij daar tegenover?

“Ik denk dat het allemaal wat overdreven is. Leroy is geen lompe jongen, en beelden geven soms ook een verkeerde indruk. Het is ook de manier waarop dat beeld werd gebracht natuurlijk.”

“Dat Leroy een gezonde jongen is, weet ik. Maar ik denk niet dat hij het risico gaat pakken om over het muurtje te kijken. Dan zou hij trouwens ook echt zijn best moeten gedaan hebben om iets te zien. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik betwijfel het echt. Ik heb van mensen gehoord: ‘Is dat wel echt?’”

“Niemand heeft bovendien in de groep gezegd dat er iets gebeurd is. Wanneer iemand zou kijken, dan zou daar een reactie op gegeven zijn. En dat is zeker niet gebeurd.”

Wie gaat er volgens jou het huis als winnaar verlaten?

“Dat is de grote vraag natuurlijk. Tobias staat hoog in de ranking, maar die ranking verandert iedere dag. Tobias is wel een lieve en rustige jongen, dus hij maakt kans natuurlijk. Maar dan moet hij het op een goede manier spelen en zeker niet hoe hij het nu speelt. Hij zit momenteel mee in ‘het groepje’, en dat kan hem de das om doen.”

Is er iemand waarvan je hoopt dat hij/zij zal winnen?

“Als ik dan toch mag kiezen, neem ik Nouchine. Nouchine is een erg leuke vrouw en ze is een beetje onbezonnen. Ze denkt niet altijd na en koos op een bepaald moment partij. Maar ondertussen heeft ze zich herpakt.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws