Pijnlijk: Zo gaat het nu met de ouders van Kim De Gelder Binnenland
Binnenland

Pijnlijk: Zo gaat het nu met de ouders van Kim De Gelder

Pijnlijk: Zo gaat het nu met de ouders van Kim De Gelder

23 januari 2009, een dag die veel mensen nooit meer zullen vergeten. De dag dat het vreselijke nieuws binnenkwam dat Kim De Gelder met een mes binnenstapte bij een kinderdagverblijf, en daar twee kinderen en een kinderverzorgster vermoordde en tien baby's zwaar verwonde.

Een dag waar niemand graag aan wil terugdenken. Maar voor de slachtoffers is het een realiteit die ze heel hun leven moeten meesleuren. Om ook de slachtoffers een stem en een gezicht te geven, heeft journalist Evi De Witte een docu gemaakt: 'Leven na Kim De Gelder'.

Hierin komen drie slachtoffers aan het woord die als baby in dat bewuste kinderdagverblijf aanwezig waren en werden toegetakeld door Kim De Gelder.

De journalist die de slachtoffers sprak, die op het moment van de feiten 1 jaar oud waren en nu 16 en 17 jaar zijn, vertelt dat ze lang moesten leven met nachtmerries waarin De Gelder hun ouders kwam vermoorden. De drie raakten zwaargewond en houden littekens over aan die dag.

De ouders van de overlevende slachtoffers komen niet in beeld, en daar is een opmerkelijke reden voor: "Ze kampen nog altijd met een schuldgevoel. Hun baby's hebben de steekpartij overleefd, maar de ouders van Corneel en Leon zijn wél hun kindje kwijt", aldus De Witte aan Humo.

De journaliste was erbij op die bewuste dag. "Ik heb dat verhaal, en de paniek van die ochtend, nooit kunnen loslaten. Nu breng ik het verhaal van de slachtoffers. Dit is voor mij geen documentaire als een andere. Ook nu kruipt het verhaal onder mijn vel. Na de interviews moest ik telkens bekomen: het blijft heftig."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws