Ongezien: Stef Wauters maakt brandhout van ‘VTM NIEUWS’-gast Buitenland
Buitenland

Ongezien: Stef Wauters maakt brandhout van ‘VTM NIEUWS’-gast

Ongezien: Stef Wauters maakt brandhout van ‘VTM NIEUWS’-gast

Ben Weyts was gisteren te gast in het ‘VTM NIEUWS’. Verschillende scholen eisen meer duidelijkheid van de Vlaams minster van Onderwijs, en konden dan ook hun vragen doorsturen. Minister Weyts gaf zo goed en zo kwaad als hij kon antwoord. Stef Wauters maakte het hem daarbij niet gemakkelijk.

“U wil de scholen ten allen tijden openhouden, dat is altijd uw standpunt geweest tijdens heel deze pandemie”, zei Stef op een gegeven moment. “De mondmaskers moesten daarbij zo veel mogelijk af, maar investeren in bijvoorbeeld CO2-meters, dat hebt u een jaar lang tegengehouden.”

“Absoluut niet”, begon minister Weyts zijn antwoord, maar hij werd meteen weer onderbroken door het ‘VTM NIEUWS’-anker. “Het is de waarheid, meneer de minister. Pas na het voorlaatste overlegcomité is er een akkoord gesloten met verschillende ministers van onderwijs om overal CO2-meters te installeren.”

“Ik moet u helemaal corrigeren”, repliceerde Weyts hoofdschuddend. “Wij zijn al sinds maart 2020 bezig met ventilatie en CO2-meters”, waarop Stef alwéér: “De verplichting op CO2-meters is er nooit gekomen, omdat u dat niet wou.”

Eén jaar later

“Als u mij toestaat zal ik daarop antwoorden”, aldus Weyts. “Wat wij inderdaad nooit hebben gezegd, is dat we scholen gingen dwíngen, verplichten om CO2-meters te installeren. Wij hebben gezegd: het is een warme aanbeveling, we gaan u controleren en monitoren. Wij hebben daarna vastgesteld dat 90% van de scholen wél aan de slag zijn gegaan met die CO2-meters.”

“Maar u hebt het dus inderdaad een jaar lang niet willen verplichten, en nu, een jaar later, beginnen scholen het te installeren”, had Stef Wauters alsnog het laatste woord.

Populair

Laatste nieuws