Matthijs van Nieuwkerk haalt fel uit na beschuldigingen van ongepast gedrag Buitenlandse celebs
Buitenlandse celebs

Matthijs van Nieuwkerk haalt fel uit na beschuldigingen van ongepast gedrag

Matthijs van Nieuwkerk haalt fel uit na beschuldigingen van ongepast gedrag

Na onder anderen Marco Borsato en Jeroen Rietbergen wordt nu ook de Nederlandse presentator Matthijs van Nieuwkerk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op het werk. Het Nederlandse dagblad De Volkskrant wist verschillende getuigen te strikken en bracht hun verhaal zopas naar buiten.

Matthijs van Nieuwkerk was vorig jaar nog te zien op VTM als presentator van ‘Popquiz’. De quiz kreeg geen tweede seizoen, en misschien maar goed ook. De Nederlandse presentator ligt nu namelijk zwaar onder vuur nadat ‘De Volkskrant’ gisteren een verhaal publiceerde waarin hij beschuldigd wordt van structureel grensoverschrijdend gedrag op de set van 'De Wereld Draait Door’.

Er heerste jarenlang een angstcultuur bij ‘De Wereld Draait Door’. De presentator zou mensen op de werkvloer gepest en gekleineerd hebben, met zelfs burn-outs en psychische problemen als gevolg. Tientallen mensen zouden de televisiewereld daarom definitief achter zich gelaten hebben.

Matthijs van Nieuwkerk laat nu voor het eerst van zich horen en neemt geen blad voor de mond. Hij stapt meteen op bij de omroep BNNVARA en breekt alle banden. “Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk”, laat de presentator weten aan het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws