Standard haalt het na zinderende topper van Anderlecht Sport

Standard haalt het na zinderende topper van Anderlecht

Standard heeft zondagavond de klassieker van Anderlecht gewonnen. In een vooral zinderende tweede helft trok de ploeg van Michel Preud'homme het laken naar zich toe. Een wereldgoal van Mehdi Carcela werd nog afgekeurd na tussenkomen van de VAR, maar in de slotfase trapte Paul-José Mpoku Standard alsnog naar de zege.

Anderlecht begon uitstekend aan de match en duwde Standard zelfs achteruit. Toch waren het De Rouches die op voorsprong kwamen. Na een fraaie combinatie jaste Marin het leer hard tegen de touwen en stond het 1-0.

Kums wist 1-0 uit met vrijschop

De bezoekers waren echter niet van slag en reageerden snel. Kums draaide een vrijschop over de muur en buiten het bereik van Ochoao tegen de touwen. Een verdiende gelijkmaker en 1-1.

Na rust was het voornamelijk Standard dat aandrong. De Anderlecht-defensie piepte en kraakte en moest zich na een dik uur spelen ook gewonnen geven. Carcela ontbond zijn duivels en trapte de bal - met zijn rechter - heerlijk via de lat binnen.

VAR keurt wereldgoal af

Sclessin ontplofte, maar de VAR zorgde ervoor dat ook Michel Preud'homme ontplofte. Door een overtreding die aan het doelpunt voorafging werd het doelpunt afgekeurd. Pijnlijk voor Standard, maar wel een correcte beslissing van de videoref.

Mpoku met late winning goal

Een gelijkspel leek in de maak, maar luttele minuten voor tijd trok Standard de drie punten alsnog over de streep. Mpoku werd diep gestuurd, deed alles juist en nam Didillon uiteindelijk te grazen in zijn korte hoek: 2-1 en nu kon Sclessin écht ontploffen, want de drie punten waren binnen.