Zaterdag 22 Februari 2020 - 07:45   I   Foto: youtube  I   Bron: Story  I   door Redactie

Sam Bettens in zak en as: “Ik heb nu tijd nodig om te rouwen”

De vorige aflevering van ‘Groeten uit’ katapulteerde Sam Bettens en zijn gezin naar het jaar 1984. Hij was toen twaalf en zoals velen waarschijnlijk weten, heette Sam toen nog Sarah.

Sam Bettens in zak en as: “Ik heb nu tijd nodig om te rouwen”

"Ik besef nu dat er veel signalen waren dat ik iemand anders wilde zijn”, zegt Sam in Story. “Ik wou zijn als mijn broer en kunnen voet- ballen in een échte ploeg, in plaats van aan de zijkant te staan. Dingen die normaal zijn voor een jongen, maar waar ik niet bij mocht zijn."

“Het is iets waarover ik nu moet rouwen of zo. De gedachte dat ik mijn puberjaren als jongen voor altijd kwijt ben... Dat knaagt”, geeft de zanger toe. “Als puber verwacht je spannende dingen mee te maken, en zijn er de lichamelijke veranderingen. En dan moest ik me erbij neerleggen: ‘Oké, ik ben een meisje blijkbaar.'"

Rouwproces

Denkt hij dat het altijd een gemis zal blijven dat die tienerperiode nooit terug zal komen? “Altijd? Da’s moeilijk te voorspellen. Ik denk dat dat gevoel zal wegebben. Dat is typisch voor een rouwproces, hé”, aldus Sam. “Maar op dit moment knaagt het dus wel. Anderzijds wil ik ook wel respecteren dat mijn verdriet normaal is, iets waar ik door moet”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sam Bettens  I  shownieuws