-->

Onbekende medische aandoening bij jongeren zaait paniek: “Kenmerken van Covid-19, zonder positief te testen”

Onbekende medische aandoening bij jongeren zaait paniek: “Kenmerken van Covid-19, zonder positief te testen”
Dinsdag 28 April 2020 - 14:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: The Sun   I  

In het Verenigd Koninkrijk is er de afgelopen weken een duidelijke piek merkbaar bij jongeren die met een ernstige corona-gerelateerde aandoening zitten. Dat meldt The Sun.

Volgens The Sun zijn er in het VK verschillende gevallen gerapporteerd van jongeren die opgezadeld zitten met een nog onbekende medische aandoening. De Pediatric Intensive Care Society zegt in een waarschuwing aan de Britse gezondheidsautoriteiten dat het syndroom de kenmerken heeft van Covid-19, maar ook gepaard gaat met onder meer buikpijn. De nog niet-geïdentificeerde aandoening zou intensieve zorg vereisen.

Aangezien het lijkt te gaan om een volledig nieuwe conditie, zijn de waarschuwingssignalen onduidelijk. “Er heerst een groeiende bezorgdheid dat er een Covid-19-gerelateerd ontstekingssyndroom opduikt bij kinderen in het VK, of dat er misschien een nog niet geïdentificeerde, infectieuze ziekteverwekker in verband met deze gevallen is”, klinkt het.

Geen sprake van corona

Tot dusver is het aantal getroffen kinderen klein – vooral in Londen – maar kinderartsen maken zich desalniettemin zorgen. Sommige kinderen testten reeds positief op corona, maar er zijn gevallen geweest waarbij van het virus geen sprake was. In de “urgente waarschuwing” stond eveneens dat kinderen met klachten zo snel mogelijk naar spoed moeten worden doorverwezen.

TAGS  I  corona  I  Verenigd Koninkrijk  I  kinderen