Donderdag 16 Juli 2020 - 22:59   I   door Redactie

Benzema schittert; Courtois en Hazard pakken landstitel met Real Madrid

Benzema schittert; Courtois en Hazard pakken landstitel met Real Madrid

Real Madrid heeft zich donderdagavond tot kampioen van Spanje gekroond. De ploeg van Zinédine Zidane haalde het met 2-1 van Villarreal, dankzij twee doelpunten van Karim Benzema.

Real Madrid, met Thibaut Courtois én Eden Hazard in de basis, begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na een halfuur spelen resulteerde dat in het openingsdoelpunt van Benzema. Op aangeven van Luka Modric zorgde de Fransman voor de 1-0.

Penalty gaat de mist in

Na rust was het wachten tot de mee opgerukte Sergio Ramos een penalty uitlokte. Ramos ging zelf achter de bal staan, maar legde het leer verrassend opzij naar Benzema. Die werkte af, maar stond te snel in de box en dus werd de goal afgekeurd.

In tweede instantie ging Benzema meteen achter de bal staan. De Fransman faalde niet en zette de 2-0 op het scorebord. Via Iborra werd het nog even spannend, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet meer.

Ultieme reflex Courtois

Mede door Courtois, want die pakte in het slot nog uit met een ultieme reflex. Courtois en Hazard vieren zo hun eerste landstitel met Real Madrid. Voor De Koninklijke is het de 34ste ooit.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Real Madrid  I  Villarreal  I  Rode Duivels  I  sport  I  voetbal