Nationaal Crisiscentrum erg bezorgd: “We zien hier nu een duidelijke inhaalbeweging” Royalty
Royalty

Nationaal Crisiscentrum erg bezorgd: “We zien hier nu een duidelijke inhaalbeweging”

Nationaal Crisiscentrum erg bezorgd: “We zien hier nu een duidelijke inhaalbeweging”

Naar goede gewoonte begonnen de experts van het Nationaal Crisiscentrum met een update van de cijfers. De besmettingen en de ziekenhuisopnames blijven verder stijgen en het tempo versnelt nog altijd.

Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames verdubbelen nu om de 8 à 9 dagen. Enkele dagen terug bedroeg deze verdubbelingstijd nog 12 dagen. In de afgelopen week waren er 4 dagen met meer dan 1.000 vastgestelde besmettingen.

“We zien nog steeds een toename in alle leeftijdsgroepen. Weliswaar stellen we nog het meeste gevallen vast bi je twintigers, maar we zien een duidelijke inhaalbeweging bij de kinderen. Vooral bij de tien- tot twintigjarigen is het aantal bevestigde besmettingen de voorbije week verdubbeld.”

“Ook bij de zestigplussers is het aantal besmettingen verdubbeld”, klinkt het. “Zij lopen ook een hoger risico om ernstig ziek te worden. Dat is dus geen goed nieuws. Laat ons bijzonder waakzaam blijven bij contacten tussen jongeren en ouderen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws