-->

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke beseft het: “Dit uitermate vervelend”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke beseft het: “Dit uitermate vervelend”
Woensdag 21 Oktober 2020 - 07:30   I   Foto: Photonews   I  

Frank Vandenbroucke was dinsdagavond te gast in ‘Terzake’. Hier kwam de minister van Volksgezondheid meer uitleg geven over de nieuwe gang van zaken wat betreft de coronatesten. “Neem het zekere voor het onzekere, en ga gewoon tien dagen in quarantaine”, klinkt het.

Vandenbroucke beseft wel dat hiermee opnieuw zeer veel wordt gevraagd van de bevolking, die dat toch weer moet willen en kunnen opbrengen. “Inderdaad, we vragen heel veel. En ik denk dat dat voor veel mensen heel vermoeiend is, en heel enerverend. Ook omdat we zo snel schakelen. Voor iedereen gaat dit zo snel, het is gewoon vermoeiend, om niet te zeggen uitermate vervelend. Maar we moeten snel schakelen, want dat virus gaat ook razendsnel."

Volgens Vandenbroucke blijft het steeds hetzelfde verhaal. “Als iedereen samen doet wat moet gebeuren en zich houdt aan de afspraken, dan kunnen we dat virus samen de baas", zegt hij. "Wat is de afspraak? Als ik in nauw contact bent geweest met iemand die besmet is, neem ik het zekere voor het onzekere en ga ik tien dagen in quarantaine. Ik ga geen test meer vragen, maar ik ga tien dagen in quarantaine”, benadrukt Vandenbroucke.

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  corona  I  maatregelen  I  quarantaine