Nee, de politie mag niet zomaar binnenvallen tijdens Kerstmis Royalty
Royalty

Nee, de politie mag niet zomaar binnenvallen tijdens Kerstmis

Nee, de politie mag niet zomaar binnenvallen tijdens Kerstmis

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden waarschuwde dat de politie kan binnenvallen tijdens Kerstmis als de coronamaatregelen overtreden worden. De waarheid is echter dat de politie niet zomaar een woonst kan betreden.

Een agent zal niet komen tellen hoeveel mensen er zitten te vieren bij je thuis. "Eigenlijk zullen de politiediensten niet anders werken dan nu het geval is”, verduidelijkt Sofie Demeyer, woordvoerster van Verlinden, in Gazet van Antwerpen. “Als er een reden is om te controleren, zullen ze dat doen.”

Toestemming

Er moet voldoende aanleiding zijn vooraleer de politie ergens mag binnenvallen. Als er duidelijke aanwijzingen zijn dat de coronamaatregelen overtreden worden - zware geluidosverlast of groepjes mensen die binnen en buiten lopen bijvoorbeeld. Dan nog heeft de politie politie ­altijd de toestemming nodig van een parketmagistraat. In de meeste gevallen gebeuren woonstbetredingen vaak met de toestemming van de bewoner.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws