Zondag 7 Maart 2021 - 09:30   I   door Redactie

Ruud Vormer én Hans Vanaken weg bij Club Brugge? "Hun opvolgers staan klaar"

Ruud Vormer én Hans Vanaken weg bij Club Brugge?

Volgt er binnenkort een serieuze verjongingskuur bij Club Brugge? Ondanks de ijzersterke prestaties van blauw-zwart dit seizoen, is voor Ruud Vormer (33) en Hans Vanaken (29) het einde van een tijdperk in zicht. Althans, zo oordeelt analist Johan Boskamp.

“Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert hebben het al heel goed gedaan bij Club Brugge. Ze hebben echt niets neergezet en bepalen nu al enkele jaren wat er gebeurt in België”, heeft Boskamp bij Sportnu niets dan lof voor het bestuur van blauw-zwart. 

Vormer & Vanaken niet op niveau

Al waarschuwt Boskamp de Club Brugge-bazen ook meteen. Volgens de Nederlander is het einde van een tijdperk in zicht. “Ruud Vormer en Hans Vanaken haalden in het begin van het seizoen hun gebruikelijke niveau niet. Nu nog steeds niet overigens", toont Boskamp zich erg kritisch voor de twee Club-boegbeelden.

"Maar dan zie je dat er ook jonge gasten kansen krijgen. Charles De Ketelaere, Ignace Van der Brempt of andere jongens. En dat is ook leuk, vind ik. Met alle respect voor die ouwe hap, maar de opvolgers van Vanaken en Vormer staan al klaar", besluit Boskamp.

Wat doet Club?

Volgens Boskamp is de kans dus groot dat Club Brugge zowel Vanaken als Vormer aan de kant gaat schuiven na afloop van dit seizoen. Of het ook effectief zover zal komen is nog maar de vraag. Beide spelers genieten veel aanzien en hadden toch ook dit seizoen een enorm aandeel in het succes van blauw-zwart.

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal