-->

Opvallend: Deze wereldbekende topsportster is de beste vriendin van minister Annelies Verlinden

Opvallend: Deze wereldbekende topsportster is de beste vriendin van minister Annelies Verlinden
Zondag 21 Maart 2021 - 17:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Annelies Verlinden is sinds oktober vorig jaar de minister van Binnenlandse Zaken in de regering-De Croo. Ze heeft mede door de coronacrisis al heel wat op haar bord gekregen, maar ze heeft iemand bij wie ze altijd terecht kan.

Niemand minder dan basketbalster Ann Wauters is een van de beste vriendinnen van onze minister van Binnenlandse Zaken. “Ik heb Ann vaak nodig om mijn hart te luchten”, zegt Verlinden in Nina. “We appen vaak, of we bellen.” 

“Ik vind het belangrijk om bij mensen die ik helemaal vertrouw af te toetsen: 'Doe ik het goed? Wat zou jij doen? Hoe wordt dit gepercipieerd?'", geeft de minister toe. "Ann is betrokken en er is tegelijk afstand, want ze is niet elke dag in de Wetstraat. Haar mening schept een zekere rust.”

"Hoe is dat, op tv komen?"

Sinds Verlinden minister is, komt ze heel veel op tv. Bij de wereldbekende topsportster kon ze terecht met vragen over hoe ze moest omgaan met die plotse bekendheid. “Als ik nu door de gangen van de VRT loop, weet ik wat me te wachten staat, maar de eerste keer heb ik aan Ann gevraagd: ‘Hoe is dat, op tv komen?’”, lacht ze. "Als je nieuw bent, is die zichtbaarheid even wennen. Met onze mondmaskers word ik nog niet vaak aangesproken op straat. Dat zal ooit veranderen. Ann wordt wel vaak herkend”, besluit ze.

TAGS  I  Annelies Verlinden  I  Ann Wauters  I  sport  I  shownieuws