Zaterdag 10 April 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Viktor Verhulst deelt flinke sneer uit aan de Planckaerts

Viktor Verhulst deelt flinke sneer uit aan de Planckaerts

Viktor Verhulst heeft donderdag het respect gewonnen van heel wat kijkers van ‘De Container Cup’. De zoon van Gert Verhulst pakte uit met een verbluffende fysiek en liep en fietste zich zomaar even een toptijd bij elkaar. Francesco Planckaert, zijn directe tegenstander, stond erbij en keek ernaar.

En dat voor iemand die geen fervente sporter is. “Ik ben een bon vivant”, laat Viktor weten in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Ik eet drie à vier keer frieten per week. En ik drink ook graag pintjes. Maar ik heb niet graag overgewicht. Als ik uit de douche kom en in de spiegel merk dat er twee kilo's bij zijn, ga ik sporten.”

"Dit heeft me vijf jaar van mijn leven gekost"

Toch straf hoe hij dan toch uitpakt met een tijd die mooi prijkt tussen die van de professionele atleten. “Ik vermoed dat sommige topsporters een beetje met de rem op hebben deelgenomen, terwijl ik helemaal tot aan het gaatje ben gegaan”, aldus Viktor.

“Die tien minuten in de container hebben mij vijf jaar van mijn leven gekost. Ik ga altijd in alles tot het uiterste: in het eten en drinken, maar ook in het sporten. Ik vind het zalig om helemaal in het rood te gaan.”

"De Verhulstjes kloppen de Planckaerts"

De discipline waarbij Viktor wel ietwat de mist in ging, was het golfen. “Wesley Sonck ­geloofde mij vooraf niet, maar uit de beelden blijkt duidelijk dat ik nog nooit heb gegolfd”, zegt hij. "Het belangrijkste is echter dat ik de battle met Francesco heb gewonnen. Hij was vooraf zegezeker, maar de Verhulstjes kloppen dan toch de Planckaerts", deelt Viktor een kleine steek uit.