Woensdag 23 Juni 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Van Ranst komt met erg slecht nieuws over Covid-19: "Ik besef dat ik nu spelbreker ben"

Van Ranst komt met erg slecht nieuws over Covid-19:

Na de gebeurtenissen met Jürgen Conings en zijn verblijf in het safehouse is Marc Van Ranst niet van plan om zijn communicatie aan te passen. Hij waarschuwt ook voor de deltavariant.

Van Ranst krijgt nog dagelijks bedreigingen. "Ik heb er begrip voor dat dit voor veel mensen een heel moeilijke periode is en dat de boosheid daar een gevolg van is. Maar dat mensen dan bedreigingen gaan uiten, daar heb ik geen begrip voor. Het is als kwaad zijn op de weerman als die storm voorspelt", klinkt het bij de viroloog in Terzake.

“Adviseurs waarbij je op een knop duwt voor een advies en die voor de rest stil zijn? Zo werkt het niet. Over racisme en xenofobie ga ik me nooit inhouden. Dat mag men mij ook niet vragen.”

Deltavariant

Van Ranst waarschuwt ook voor de deltavariant en een heropflakkering in de herfst. “Het is een vervelende taak, die als spelbreker wordt aanzien, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat de Indiase variant ook niet bij ons de volledige virusmarkt in handen zal nemen."

"In het Verenigd Koninkrijk zie je dat ze daardoor geplande versoepelingen hebben geannuleerd. We proberen deze crisis zo goed en zo kwaad mogelijk en met zo weinig mogelijk slachtoffers door te komen", aldus Van Ranst.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  deltavariant  I  coronavirus  I  shownieuws