-->

Hans Vanaken brengt Club Brugge op de hoogte van transferplannen

Hans Vanaken brengt Club Brugge op de hoogte van transferplannen
Vrijdag 25 Juni 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Hans Vanaken (28) is bij de Rode Duivels dan wel geen titularis, toch geniet de middenvelder van Club Brugge met volle teugen van EURO 2020. Dat Vanaken deel uitmaakt van de Belgische EK-selectie zou straks zomaar deuren kunnen openen.

Op het persmoment van de Rode Duivels besprak Vanaken in alle eerlijkheid zijn transferplannen. Om meer kans te maken bij de nationale ploeg, zal Vanaken niet vertrekken naar het buitenland. "Als ik met Club Brugge om de titel strijd en me toon in de Champions League, denk ik dat ik klaar ben om te spelen bij de nationale ploeg", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Vanaken.

"Dat heeft niets te maken met een gebrek aan ambitie"

"Ik hoef niet per se naar het buitenland om bij de Rode Duivels kansen te krijgen. Dat heeft niets te maken met een gebrek aan ambitie. Totaal niet zelfs. Maar ik zit gewoon heel goed in Brugge, en dat is iets dat je als voetballer moet koesteren", benadrukt de spelmaker van de Belgische landskampioen.

Al sluit Vanaken geen deuren. Op de persconferentie bij de Rode Duivels gaf hij zijn eerlijke visie over een transfer. "Als het juiste project op het juiste moment komt, zal ik daar zeker over nadenken. Maar dat is nu nog niet aan de orde geweest. Als de juiste ploeg komt, kan het. Maar ik ben bijna 29 jaar."

Springplank

"Dan ga je niet meer naar het buitenland in de hoop een springplank te vinden voor een grotere club. In dat opzicht is mijn leeftijd een probleem. Maar nogmaals: ik hoef me niet in het buitenland te laten zien om hier te kunnen spelen. Bij de beste 26 spelers van België zijn is in deze generatie een hele eer", besloot Vanaken.

TAGS  I  Club Brugge  I  Hans Vanaken  I  voetbal