-->

‘Grote regeringscrisis in de maak’

‘Grote regeringscrisis in de maak’
Maandag 19 Juli 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews   I  

Volgens ‘VTM NIEUWS’ is er een regeringscrisis aan het ontstaan in verband met de hongerstakers in Brussel. PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne zou hebben gezegd dat, moést er een dode vallen onder de hongerstakers, de PS-ministers opstappen - hijzelf incluis.

De asielcrisis zorgt voor spanning in de Vivaldi-regering. Al bijna twee maanden zijn een 400-tal mensen zonder papieren in hongerstaking. De situatie is nu zo ernstig dat er gevreesd wordt dat straks misschien een eerste dode zal vallen. 

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil niet van toegevingen weten en wil niet zomaar verblijfsvergunningen uitreiken aan de hongerstakers. PS, Groen en Ecolo willen nu dat Alexander De Croo het dossier uit handen neemt van Mahdi. PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne dreigde er naar verluidt zelfs mee dat hij en zijn ministers binnen het uur uit de regering zou stappen als er een dode valt.

“Het is alvast door één bron bevestigd dat hij dat gezegd heeft”, zegt journaliste Hannelore Simoens in het ‘VTM NIEUWS’. “Nu stond ik vanochtend aan het kernkabinet, maar daar zou niets over gezegd geweest zijn. Maar als het effectief zo is - en het is toch bevestigd door één bron -, dan is dat een grote regeringscrisis in de maak.”

TAGS  I  VTM NIEUWS  I  Hannelore Simoens  I  regering  I  Alexander De Croo