Donderdag 5 Augustus 2021 - 10:15   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Vlaanderen bij wereldtop vaccinaties: "Sneller versoepelen", zegt Jan Jambon

Vlaanderen bij wereldtop vaccinaties:

Vandaag zijn 80 procent van de Vlaamse volwassenen gevaccineerd. Daardoor staat Vlaanderen Europees op nummer drie, alleen IJsland en Malta doen het beter.

Dirk Ramaekers, die de taskforce Vaccinatie leidt, is erg onder de indruk van al het werk die de vrijwilligers hebben verricht. “Niemand had verwacht dat we na een half jaar al zo ver zouden staan met de vaccinatiecampagne”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

Na een trage start in december vorig jaar, haalde we heel wat in en nu zijn 80 procent van Vlaams 18-plussers volledig gevaccineerd met twee prikken en negen op tien Vlamingen kregen al een eerste prik.

“Negen op tien Vlaamse volwassenen kregen al een eerste prik”

Vaccinoloog Pierre Van Damme zegt dat er heel wat factoren zijn die hebben bijgedragen aan het succes van de campagne. “We hebben een sterke vaccinatietraditie in Vlaanderen, maar ook het harde werk van alle huisartsen, apothekers, thuisverplegers en andere eerstelijnszorgers is van onschatbare waarde.”

Vlaams minister-president Jan Jambon wil niet wachten op Brussel en Wallonië om bij te benen. Hij wil al sneller versoepelen in Vlaanderen. “Als we met 90 procent gevaccineerde volwassenen nog niet versoepelen, wanneer dan wel?”

TAGS  I  Jan Jambon