Zaterdag 16 Oktober 2021 - 16:30   I   Foto: Pixabay  I   door Redactie

Man wurgt zwangere vrouw en 4-jarig dochtertje: “Ze noemden me nutteloos”

Man wurgt zwangere vrouw en 4-jarig dochtertje: “Ze noemden me nutteloos”

In Singapore riskeert een 46-jarige man genaamd Teo Ghim Heng ter dood veroordeeld te worden door ophanging. Heng vermoordde zijn zwangere vrouw Choong Pei Shan en hun 4-jarige dochter Zi Ning.

Heng wurgde Choong in januari 2017 met een handdoek nadat ze hem ‘een nutteloze vader’ had genoemd in het bijzijn van hun kleine dochter. Ze maakten daarvoor ook al ruzie over zijn financiën, wat leidde tot de brutale aanval; die werd veroorzaakt door zijn eigen schaamte omdat hij faalde als vader en echtgenoot. 

Heng nam na het vermoorden van zijn vrouw zijn dochter op zijn schoot en wurgde ook haar, terwijl hij tegen haar zei: “Ga mama al maar zoeken.” Vervolgens sliep hij nog een week met de dode lichamen van Choong en Zi Ning in zijn bed. Hij probeerde op verschillende manieren zelfmoord te plegen, maar faalde keer op keer. Daarop stak hij de lichamen in brand. Toen de geur van de verkoolde lichamen zich begon te verspreiden, belde de schoonbroer van de man de politie. 

'Halfslachtige' zelfmoordpogingen

De advocaten van Teo probeerden de jury in de rechtbank nog te overtuigen dat de moorden gebeurden in een emotionele opwelling, maar daar werd niet naar geluisterd. De onderzoeksrechter zei ook dat Teo’s zelfmoordpogingen "halfslachtig" waren en geen serieuze pogingen om zichzelf van het leven te beroven. De uitspraak wordt de komende dagen bekendgemaakt. Als hij schuldig wordt bevonden, zal hij worden opgehangen.

TAGS  I  Singapore