-->

Aldi, Carrefour en Delhaize halen alles uit de kast voor kerst en Nieuwjaar: “Enorme kortingen”

Aldi, Carrefour en Delhaize halen alles uit de kast voor kerst en Nieuwjaar: “Enorme kortingen”
Woensdag 8 December 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I  

In ‘De Inspecteur’ delen luisteraars deze week tips om betaalbaar te kunnen feesten. Naar verluidt wordt het eindejaar van 2021 hét ideale moment om te gaan shoppen met ‘korting voor snelverkoop’.

Als vooruit plannen niet je beste eigenschap is, is het misschien ook een optie om zo laat mogelijk naar de supermarkt te gaan. Want op 24 december en 31 december kan je je slag slaan, zeker als je in de namiddag winkelt. Verse producten die dreigen te vervallen, zullen een enorme korting opgeplakt krijgen. 

Bij Aldi krijg je 30% korting op die producten. De sticker komt erop één dag voor de houdbaarheidsdatum verstrijkt en de producten liggen tot de dag zelf in de rekken.

Ook bij Delhaize krijg je meestal 30% korting. “Maar het kan oplopen tot 50% korting, omdat we voedselverspilling willen tegengaan”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. 

Bij Carrefour is 30% eveneens de standaard, maar ook daar kun je soms 50% korting scoren.

De beste slag sla je misschien wel bij Lidl. Die supermarktketen hanteert twee systemen, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt: “Enerzijds geven we 30% korting twee dagen voor de vervaldag. Als een product op de uiterste verbruiksdatum nog niet verkocht is, geven we nog een extra korting. Je kunt het dan kopen 50 cent, en dat bedrag schenken we aan de voedselbanken.” Vorig jaar haalde Lidl op die manier 300.000 euro op.

TAGS  I  Aldi  I  Carrefour  I  Delhaize  I  Lidl