-->

Erg slecht nieuws over Mathieu van der Poel

Erg slecht nieuws over Mathieu van der Poel
Dinsdag 14 December 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews   I  

Slecht nieuws voor alle veldritliefhebbers. Mathieu van der Poel zal zijn comeback namelijk met een week moeten uitstellen.

Iedereen die de cyclocross een warm hart toegedragen is, zal toch nog even op zijn honger moeten blijven zitten. Mathieu van der Poel zal wegens knieproblemen zijn comeback in het veld in het Nederlandse Rucphen met een weekje verlaten. Door de kniepijn kon de Nederlandse alleskunner op de fiets zijn voorbereiding niet deftig afwerken. 

"In samenspraak met het management en de medische staf heeft Van der Poel beslist de start van zijn seizoen met een week uit te stellen", laten de broers Roodhooft, de ploegleiders van team Alpecin-Fenix, weten aan VRT NWS. "De belangrijkste reden hiervoor is dat het genezingsproces van zijn knie langer duurt dan we hadden verwacht. Als gevolg hiervan heeft Mathieu nog geen specifieke veldrittraining kunnen afwerken.” 

In plaats van Rucphen maakt MvdP nu zijn heroptreden op tweede kerstdag in Dendermonde. Dat wordt meteen de clash met Wout van Aert. Dat wordt gegarandeerd smullen.

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Wout van Aert  I  sport