Andy Peelman onderuit gemaaid: "Dit drijft ons uit elkaar"

Andy Peelman onderuit gemaaid:
Woensdag 12 Januari 2022 - 14:00   I   Foto: Instagram/Photonews   I   door Jonas Wijckmans

Andy Peelman haalde zich heel wat op de hals door enkele uitspraken te doen over zijn Afghaanse postbode. Zelfs staatssecretaris Samy Mahdi (CD&V) reageerde.

"Een Afghaanse man werkt hier als postbode. Top! Hij heeft zich geïntegreerd en dat kan je alleen maar toejuichen. Hij verdient bruto 1.870 euro en daar krijgt hij netto 1.840 euro van. De hardwerkende Vlaming wordt veel meer belast en dat zorgt bijgevolg voor frustratie", vertelde Peelman in een interview met Primo.

"Bizar"

Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi reageerde erg geprikkeld. "Fijn om te horen dat acteur Andy Peelman politieke ambities heeft, maar deze uitspraak is wel bizar. Nationaliteit heeft toch helemaal geen impact op hoe zwaar je belast wordt?", aldus Mahdi op Twitter.

"Onze staatssecretaris zegt nu dat dit niet kan", aldus Andy Peelman op Instagram. "Ook alle financiële experten zeggen dit. Geloof me mensen, ik heb zijn loonfiches van drie verschillende maanden gezien. Er zit zelfs een bij dat zijn brutoloon lager ligt dan zijn nettoloon. Dat is niet oké."

"Systeem zit fout"

"Er werd mij nu geadviseerd om die loonfiches toch niet te posten, omdat dit ook de boodschap niet is die ik wil brengen", gaat Andy verder. "Ik wil aantonen dat het systeem fout zit. Dat is niet die postbode in kwestie zijn fout. Ik heb naar een andere postbode gebeld en die mens moet 550 euro afgeven. Andere postbodes gaan boos zijn omdat deze Afghaanse man meer krijgt dan de anderen."

Waarna Andy zich tot Sammy Mahdi richt. "Meneer de staatssecretaris, het systeem zit fout in mekaar en dat moet aangepakt worden. Niet ik, die eindelijk het nieuws eens durft brengen. Ons systeem drijft ons allemaal uit elkaar."

Rechtser en rechtser?

"Dat terwijl we samen allemaal één moeten vormen. Dat klinkt niet alleen mooi, maar dat is ook mooi moest het realiteit worden. Laat ons dat aanpakken en ik ben steeds bereid tot een constructief gesprek. Ik ben niet de man die alleen maar rechtser en rechtser wordt. Dat is niet waar, lieve schatten. Laat gezond verstand zegevieren", klinkt het nog.

Poll: Geloof jij de versie van Andy Peelman?TAGS  I  Andy Peelman  I  Sammy Mahdi