-->

"Pas toen ik begon te masturberen, begon ik mezelf echt graag te zien"

Donderdag 27 December 2018 - 18:39   I   Foto: Instagram   I   door Fabian Morren

Eva Daeleman pleit in haar boek om veel te masturberen. "Je lichaam voelen en genieten", zegt ze daarover nu in Humo. Het heeft haar in ieder geval flink geholpen.

 

"Je lichaam voelen en genieten. Het is dé training in weten wat je lekker vindt, wat je wílt, en dat sijpelt dan vanzelf door in de rest van je leven", zegt Eva over masturberen. Haar coach raadde haar aan om naakt voor de spiegel te gaan staan en naar zichzelf te kijken. Daar had Eva het erg lastig mee. "Ja. Ik vond mezelf zo lelijk. Die afkeer van mijn lichaam is al begonnen toen ik borsten kreeg. Ik drukte die zoveel mogelijk weg", vertelt ze. 

"Pas toen ik ben gaan masturberen, begon ik mijn vrouwelijkheid toe te laten en mezelf echt graag te zien. Eindelijk kon ik zeggen: ‘Ik ben genoeg. Ik moet niks bewijzen. Het leven is geen wedstrijd.’ Het is je ego dat opspeelt, hè, als je jezelf zo wilt bewijzen. Je ego maakt dat je je onzeker voelt en streeft naar zekerheid. Dat ego wordt gevoed door wat je van jongs af aan hoort: je moet veel geld verdienen, een huis kopen, met iemand settelen, dan heb je zekerheid. Allemaal boodschappen die in de weg staan van voluit leven. Ik had ook veel last van stemmen uit mijn jeugd, dingen die mijn moeder zei, of mijn vader. Om me te beschermen, natuurlijk."

TAGS  I  Eva Daelman  I  showbizz