Erika Vlieghe is duidelijk over het afbouwen van de maatregelen: “Dat wordt nog de grootste uitdaging, want het zal heel, héél traag moeten gebeuren” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe is duidelijk over het afbouwen van de maatregelen: “Dat wordt nog de grootste uitdaging, want het zal heel, héél traag moeten gebeuren”

Erika Vlieghe is duidelijk over het afbouwen van de maatregelen: “Dat wordt nog de grootste uitdaging, want het zal heel, héél traag moeten gebeuren”

Erika Vlieghe, voorzitter van de expertengroep die de exitstrategie moet bepalen, zegt dat de grootste uitdaging van de coronacrisis nog moet komen. Het afbouwen van de maatregelen zal namelijk wel eens heel erg lang kunnen aanslepen.

In een interview met Het Nieuwsblad vertelt Erika Vlieghe hoe lang zij denkt dat de Belgische lockdown nog zal duren. “Maanden. Máánden. Een jaar misschien zelfs, of nog langer.” Dit wil echter niet zeggen dat we ons een jaar lang zullen moeten opsluiten. “Laten we vooral hopen van niet.” Toch benadrukt ze dat de ommekeer er niet zomaar zal komen. “Stapje voor stapje, zonder te overhaasten."

Veel mensen zien zich met andere woorden genoodzaakt hun zomerreis te annuleren, om in plaats daarvan gewoon thuis te blijven. “Het heeft geen zin te snel te gaan”, aldus Vlieghe. “We kennen dit virus nog altijd niet goed.” En dus blijft het een kwestie van volhouden. “En als we beginnen met afbouwen, zal dat heel, heel traag moeten en heel geleidelijk aan. Dat wordt de grote uitdaging”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws