Mogelijke doodsoorzaak van Queen Elizabeth II bekend Royalty
Royalty

Mogelijke doodsoorzaak van Queen Elizabeth II bekend

Mogelijke doodsoorzaak van Queen Elizabeth II bekend

Het Verenigd Koninkrijk is in rouw. Gisteren overleed Queen Elizabeth II op 96-jarige leeftijd. Nu zou er ook meer duidelijkheid zijn over de doodsoorzaak van de koningin.

Er werden voorlopig nog geen details vrijgegeven over de doodsoorzaak van koningin Elizabeth II. Maar de Britse dokter Deb Cohen-Jones, die gespecialiseerd is in hart- en vaatziekten, lijkt wel een idee te hebben.

Eerder deze week werd de koningin namelijk gezien met paars-blauwe vlekken op haar handen. "Die blauwe vlekken op haar handen zijn een symptoom van een specifieke ziekte aan de bloedvaten", weet dokter Cohen-Jones te vertellen. "Het bloed stroomt daarbij niet meer goed door de aderen. Ze krijgen klonters en verslibben. Het zou haar snelle aftakeling zeker kunnen verklaren. We weten bovendien niet hoelang ze daar al last van heeft, want in het openbaar draagt ze doorgaans vaak handschoenen."

Al sluit het een het ander niet uit volgens de arts. De dood van haar grote liefde, prins Philip, had een grote impact op de koningin. Sindsdien ging het alleen maar bergaf. De Queen zou dus ook gestorven kunnen zijn aan een gebroken hart. "Het is geen exacte wetenschap, maar het komt wel vaak voor. Soms gaat het nu eenmaal meer om het verliezen van je wilskracht dan om het verliezen van je gezondheid", legt de arts uit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws