Prins Laurent haalt fel uit na spraakmakende docu: "Ik ben het kotsbeu" Royalty
Royalty

Prins Laurent haalt fel uit na spraakmakende docu: "Ik ben het kotsbeu"

Prins Laurent haalt fel uit na spraakmakende docu: "Ik ben het kotsbeu"

Vorige week woensdag kwam de eerste aflevering van ‘Laurent, prins op overschot’ op tv, de vierdelige docureeks over de prins. Het was het best bekeken Canvas-programma van de week, maar de hoofdrolspeler zelf rept met geen goed woord over de documentaire.

Prins Laurent weigerde zelf mee te werken aan de docureeks. En daar had hij een duidelijke reden voor. “Journalisten willen je leiden naar wat zij in gedachten hebben. Ze zijn niet geïnteresseerd om je echt te leren kennen”, zegt hij verontwaardigd in Humo. “Ze hebben besloten dat ik de prins ben die graag vrouwen en wagens ziet. Maar vertelt u mij eens: wie heeft vrouwen níét graag? Zelfs homo’s hebben ze heel graag.”

“Ik weet dat ze me willen afschilderen als een triest persoon. Een problematisch geval”, bedenkt de prins zich. Volgens Laurent zijn de makers gewoon uit op sensatie en kijkcijfers. “Luister, ik heb het programma niet gezien, maar ik verneem dat ik word voorgesteld als een idioot. Ik ben dat beu”, bijt hij van zich af. Zo zijn er blijkbaar heel wat zaken die volgens hem niet kloppen. “Die eerste aflevering staat bol van de fouten en onjuistheden”, zegt hij in Het Belang van Limburg.

Domme prins

“Natuurlijk willen ze mij framen als de domme prins, maar ze zeggen er niet bij dat ik aan dyslexie lijd en het daarom toch wat moeilijker heb gehad in mijn jeugdjaren dan leerlingen die geen dyslexie hadden”, wil hij er nog over kwijt. “Een belangrijke nuance, zou je denken. Maar dat vond de reportagemaker blijkbaar niet de moeite om te vermelden”, haalt Laurent fel uit.

Populair

Laatste nieuws