Prins Laurent neemt drastisch besluit: "Niet langer 'van België’” Royalty
Royalty

Prins Laurent neemt drastisch besluit: "Niet langer 'van België’”

Prins Laurent neemt drastisch besluit: "Niet langer 'van België’”

Belangrijke verandering in de Belgische koninklijke familie. Prins Laurent, prinses Astrid en enkele andere leden van de familie heten niet langer ‘van België’, maar wel ‘van Saksen-Coburg’.

Verschillende leden van de koninklijke familie hebben een bezoekje aan het gemeentehuis gebracht om de naam op hun identiteitskaart te veranderen. Onder meer prins Laurent en prinses Astrid heten niet langer ‘van België’. Ze dragen nu de achternaam ‘van Saksen-Coburg’. Alleen Filip, Mathilde, Albert, Paola en Elisabeth heten nog ‘van België’.

Zo’n jaar geleden werden de familieleden gevraagd om hun naam te wijzigen. Dat komt door een koninklijk besluit uit 2015 dat verwarring wil voorkomen tussen de familienaam en de aanspreektitel van de leden van de koninklijke familie. Zo stond er bijvoorbeeld ‘Laurent van België’ op zijn pas, maar hij was ook ‘prins van België’. Nu staat er dus ‘Laurent van Saksen-Coburg’ op zijn pas, maar hij blijft wel dezelfde aanspreektitel behouden.

Ook drie van de vier kinderen van koning Filip en koningin Mathilde heten ‘van Saksen-Coburg’. Alleen troonopvolgster prinses Elisabeth blijft ‘van België’ heten. Zij moest haar naam niet wijzigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws