Ongeruste Sven Nys waarschuwt de veldritwereld: "Dit is de dood van onze sport" Sport
Sport

Ongeruste Sven Nys waarschuwt de veldritwereld: "Dit is de dood van onze sport"

Ongeruste Sven Nys waarschuwt de veldritwereld: "Dit is de dood van onze sport"

De vernieuwde Wereldbeker zit in het oog van de storm. Vooral de UCI krijgt het ferm te verduren.

Christian Rocha was woedend na de Wereldbekercross gisteren in het Zwitserse Bern. De communicatie van de UCI en Flanders Classics is beneden alle pijl, vindt hij. “De UCI beloofde ons vorig jaar dat in de zomer alles duidelijk zou zijn. We zijn al in oktober en we weten niets”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“De deals met grote sponsors worden nu afgesloten. De UCI beloofde ons vorig jaar dat in de zomer alles duidelijk zou zijn. We zijn al in oktober en we weten niets. We willen deze wereldbeker de komende jaren naar Bern blijven brengen, maar op deze manier wordt het elke dag meer onzeker. We willen duidelijkheid”, zegt Rocha.

Onmogelijk

“Zestien wedstrijden? Wie kan dat betalen? Ik sprak met verschillende niet-Belgische renners en zij bevestigden me allemaal dat het financieel haast onmogelijk is. De waarde van de Wereldbeker daalt ook voor ons", aldus Rocha.

Ook Sven Nys, die wordt beschouwd als de grootste crosser aller tijden, uit zijn ongenoegen. “Organisatoren verdienen meer respect”, schrijft hij op Twitter. “Wat er nu gebeurt, is op lange termijn de dood van onze sport. Er is geen respect. Ik ben blij dat de eerste organisator aan de alarmbel trekt."

Gedwongen

“Wat met de klassiekers op de kalender? Diegem, Zonhoven, Koppenberg, Loenhout,... Iedereen is zijn datum kwijt of wordt gedwongen goed te betalen en dan mag je Werelbeker worden. Het is hoog tijd dat er duidelijkheid komt”, klinkt het bij de Kannibaal van Baal.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws