Er wordt schande gesproken over 'Special Forces' op VTM: "Enorm pijnlijk!" TV en Radio
TV en Radio

Er wordt schande gesproken over 'Special Forces' op VTM: "Enorm pijnlijk!"

Er wordt schande gesproken over 'Special Forces' op VTM: "Enorm pijnlijk!"

Maandagavond was de eerste aflevering van 'Special Forces' te zien. Het VTM-programma krijgt in De Morgen bakken kritiek.

"Ik dacht dat ik daar zou doodgaan, ik zweer het”, schreeuwde Viv uit Thuis, wat eerst een uitmuntende imitatie van Simonneke uit Thuis leek, tot het mij begon te dagen dat de BV’s gewoon het slachtoffer waren van onmenselijke toestanden. Ziedaar de samenvatting van Special Forces: elf mensen laten zich kleineren en verminken onder het mom van een opleiding", klinkt het in De Morgen.

"Hoe realistisch was dit onmenselijke eerste deel van “de opleiding”? Of was dit toch vooral een wens van de tv-makers wier moreel kompas volledig was dolgedraaid? Wat het ook mag zijn, welke boodschap wil je de kijker hiermee geven? “We gaan veel leren uit die proef”, waren de profetische woorden van instructeur Bram. Als ik iets heb geleerd, dan wel dat domme ideeën domme televisie opleveren."

De Morgen sabelt de makers helemaal neer. "Het was simpelweg niet om aan te zien hoe ex-bokser Ismaïl Abdoul aan zijn lot werd overgelaten. Ook al was ze in het bezit van “zwembavetten”, toch was de paniek in de ogen van actrice Nora Gharib veelzeggend. Het leverde niet de verhoopte heroïsche tv op, wel een schouwspel dat enorm pijnlijk was om naar te kijken."

2 claps
2 bezoekers

Populair

Laatste nieuws