Jeroen Meus heeft waanzinnig nieuws te melden: "Echt een cadeau na zo’n moeilijk jaar" TV en Radio
TV en Radio

Jeroen Meus heeft waanzinnig nieuws te melden: "Echt een cadeau na zo’n moeilijk jaar"

Jeroen Meus heeft waanzinnig nieuws te melden: "Echt een cadeau na zo’n moeilijk jaar"

Jeroen Meus heeft een vreselijke periode achter de rug. Zo moest de tv-kok op oudejaarsavond 2021 afscheid nemen van zijn broer Wim, die zijn lange strijd tegen darmkanker verloor. Een verdriet dat tot op vandaag een enorme plaats inneemt. Maar gelukkig ziet Jeroen eindelijk een lichtpuntje in deze donkere tijden.

Ook in het nieuwe tv-seizoen mag Jeroen Meus opnieuw zijn vertrouwde plekje achter zijn kookpotten innemen in ‘Dagelijkse Kost’, mét gloednieuwe keuken. Maar tussen de opnames door werkt de kok aan een gloednieuw programma, ‘De Mosterd van Meus’. Daarin gaat Jeroen op reis, op zoek naar heerlijke lokale gerechten, speciale kooktechnieken en onbekende ingrediënten, maar vooral naar unieke culinaire verhalen uit de keuken van gewone mensen wereldwijd.

“Ik heb het mede daardoor heel erg druk dit jaar, wij zijn net terug van Zweden en Georgië”, verklapt hij al in Dag Allemaal. “Het doet mij enorm deugd om dat programma te mogen maken.” Na het overlijden van zijn broer Wim heeft Jeroen nog een programma, ‘Dagen Zonder Broer’, gemaakt over rouwen. “Ik wóú dat absoluut maken, omdat alles wat er is gebeurd, uit mijn lijf moest”, legt de tv-kok uit.

Ontzettend veel deugd

“Maar dat ik na ’n heel moeilijk jaar weer een wat luchtiger entertainmentprogramma mag maken over reizen en koken, is een zegen voor mij”, haalt hij opgelucht adem. “Het doet mij gewoon ontzettend veel deugd als mens.” Op de plaatsen die hij bezoek, blikt Jeroen trouwens telkens ook enkele afleveringen van ‘Dagelijkse Kost’ in, als leuk extraatje “na een periode waarin we allemaal veel te lang thuis hebben gezeten”.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws