Marie Verhulst zwijgt niet langer en zet Koen Crucke op zijn plaats na hele 'Samson'-heisa

230608marieverhulstphotonews
Na meer dan 30 jaar werd Koen Crucke aan de kant gezet bij ‘Samson en Marie’. De iconische typetjes Alberto en Van Leemhuyzen (Walter Baele) moeten plaats maken voor twee nieuwe personages. En dat zinde de 71-jarige acteur niet. Hij haalde fel uit naar Studio 100 en Gert Verhulst. Niet volledig terecht, vindt Marie Verhulst.
‘Samson en Marie’ zit erop voor Koen Crucke en Walter Baele, en dat na 33 jaar. Walter De Donder, de Burgemeester, blijft wel aan boord. Een beslissing die bij Koen duidelijk in het verkeerde keelgat is geschoten. “Alberto was onlosmakelijk verbonden met Samson, maar blijkbaar vinden de bazen dat niet”, zei hij verontwaardigd aan Het Laatste Nieuws. “Walter en ik zijn er dus doodeenvoudig uitgebonjourd, we zijn met een kluitje in het riet gestuurd. Ik zie er al maanden van af.”
Niet alleen Walter De Donder, maar ook Marie Verhulst is blijkbaar erg geschrokken van Koens reactie. "We hebben het er enkele maanden geleden al over gehad, ik had toen nochtans de indruk dat hij er oké mee was", reageert Marie nu in Het Laatste Nieuws. Ze heeft na zijn ontslag ook geen enkel contact meer gehad met haar ex-collega. "Ik heb hem niet meer gehoord”, klinkt het. “Maar ik volg gewoon de beslissingen van bovenaf.”

Geen echt afscheid

“Bill (Michiel De Meyer, red.) en Florentine (Martine de Jaeger, red.) waren al te zien in onze tv-reeks 'IJsjestijd' en in de nieuwe videoclip van 'De Antillen'. Het is logisch dat die nu ook meedoen in de zomer- en kerstshow", bijt Gert Verhulsts dochter van zich af. Bovendien zijn de personages van Koen Crucke en co volgens Marie nog niet definitief verleden tijd.
“De fans van Alberto krijgen volgens mij nog voldoende de kans om hem aan het werk te zien, want er zijn nog verschillende optredens van VanBurAl (het showtrio Van Leemhuyzen, de Burgemeester en Alberto, red.) gepland”, aldus Samsons baasje. “Het is dus zeker niet zo dat ze je nergens meer kan zien.”